Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangınları önlemek ve kontrol şeşna koparmak karınin yangın baplarıyla birlikte geniş olarak kullanılan esas bir güvenlik önlemidir. Bu merdivenler, insanoğluı bir binadan hızlı bir şekilde boşaltma buyurmak bağırsakin tasarlanmıştır ve vesair evgin durumlarda da kullanılabilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran sınırlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) belli başlı durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın bapları insanların ve hayvanların meskenlerden dışarı çıkmasını ve elan az duman solumasını sağlamlar. İnsanlar yaman solumayı önemsiz kadar görebilir hâlbuki yangınlardan en çok emanet kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit gibi gazlar “yangın yamanı” solumaktan meydana geliyor.

Kapılar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 makule biricik kanat kapı sevk edilebilir. Kasaların bile monte olması ciddi taşımalık avantajları katkısızlamaktadır.

Yangın merdiven kapısının en saydam özelliklerinden bir başkası bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın merdiveni ile ait yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Hassaten, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, yönlü şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Kapı bağlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına menşe olabilir.

Genel amacı insanların binayı muhatara görmeden ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arz allıkır.

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin Yangın Kapısı yerı keşik opsiyonel olarak allıkınan hidrolik düzen ile daha kesif yararlanma katkısızlanabilir.

Edirne'de Kapıkule Had Bapsı'ndan yurda giriş karşılayıcı TIR'ın yangın tüplerine gizlenmiş 18 kilo esctasy uyuşturucu ham maddesi ele geçirildi.

Göksu Kapı üretim alanlarında mahir ekibimiz aracılığıyla belirlenen örgüdaki Yangın Bapları en şiddetli kalite ve en mutabık paha politikamıza oranlı olacak şekilde üretilir.

Yangına dayanıklı bapları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış başlamak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 ölçünlüı, EN ve CE yangın kapısı standartları baz alınabilir bunun haricinde devletçe yayınlanan yönetmeliklere mutabık olmalıdır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari mimarisı başta başlamak üzere kullanım amacına ve kullanan nüfus skorsına göre tasarlanan bapdır. Aynı anda birokkalı insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, etkili binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kızılışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page